Info over Lessen bij ´De Waddenruiters´

 

Voltige

Tijdens voltigelessen mogen kinderen (vanaf 6 jaar) om de beurt op een pony die aan een lange lijn wordt vastgehouden door de instructrice. Bij voltige leren kinderen alle beginselen van het paardrijden. Bij voltige worden allerlei kunstjes op de pony gedaan. Hierbij wordt vooral een goede houding en zit ontwikkelt, wat van belang is om goed te kunnen leren paardrijden. Wanneer de instructrice vindt dat de basis van het paardrijden voldoende is, mag een deelnemer doorstromen naar de reguliere manegeles waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met niveau en leeftijd.

 

Reguliere Manegeles

Reguliere manegelessen worden van maandag tot en met zaterdag gegeven. In deze lessen zitten maximaal 5 combinaties. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen en volwassen die willen paardrijden op clubpaarden of pony's. De lessen zijn voor verschillende leeftijden en niveaus. In deze lessen wordt gewerkt aan een onafhankelijke zit, een correcte houding en het zo goed mogelijk rijden van verschillende paarden en pony's.

De manege lessen worden gegeven door Anneke Grijpstra, Marije Klaseboer, Gabriëlle Arkema, Adrienne Flipsen en Monique Peeters

 

Privéles

Dressuurles (op wedstrijdniveau)

Met een eigen pony of paard is het mogelijk om mee te rijden in een manegeles, maar kan er ook worden meegereden in de 'wedstrijdles'. In deze les zitten niet meer dan 4 combinaties, waardoor er meer individuele aandacht is. Op dit moment worden de wedstrijdlessen op maandagavond gegeven door Marjolein Merkelbach.

Daarnaast kunt u nu ook op maandagavond Privéles krijgen van Lisanne Boer.

 

Springles

We bieden regelmatig clinic's aan (ook cross) en elke maand organiseren we een springles op de zaterdag voor eigen ruiters en manege ruiters, zei mogen daar een manegepaard voor huren. De lessen worden gegeven door Marjolein Merkelbach.